Inca din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, toate societatile umane au creat din esente naturale diverse parfumuri, in principal pentru a conferi corpului uman un miros cat mai placut, dar si pentru ambient, sapunuri, parfumarea rufelor,etc. Ele au fost intotdeauna create din esente extrase din flori – trandafiri, iasomie, tuberoza, violete, lavanda, etc, dar si din esente extrase din fructe – portocale, lamai, bergamote, precum si din esente animale – mosc, ambra.       In societatea moderna din cauza cererii din ce in ce mai mari de pe piata, dar si datorita noilor tehnologii, aceste esente naturale au fost inlocuite cu echivalentele lor sintetice, astfel incat pe piata acum se gasesc parfumuri de sinteza, iar din cele aprox. 5000 de substante sintetice utilizate in fabricarea parfumurilor, aprox. 95% provin din industria petrochimica. Ele reprezinta amestecuri de uleiuri esentiale si compusi sintetici ca: balsamuri, benzoat de benzil, salicilat de benzil, mosc sintetic, etanol, benzaldehide, etc., mirosul fiind dat de amestecul de substante volatile si compusi aromatici. . Aromele acestor parfumuri de sinteza sunt din ce in ce mai complexe si mai durabile le fac foarte atractive, asa incat sunt utilizate pe scara larga la nivel global.
    Cercetarile din ultimii ani au demonstrat insa ca parfumurile de sinteza se numara printre cele mai frecvente cauze ale dermatitei alergice de contact, impreuna cu conservantii sintetici fiind ingredientele din cosmetice incriminate in aparitia acestei afectiuni. Societatea Americana pentru Dermatita de Contact, a catalogat parfumurile de sinteza in 2007 ca fiind “alergenele anului”, tocmai pentru a trage un serios semnal de alarma asupra acestui grup alergogen. Alte reactii provocate de parfumurile sintetice sunt: urticaria de contact, hiperpigmentari sau depigmentari ale pielii, reactii fotoalergice sau fototoxice; de asemenea pot fi responsabile si de cefalee, oboseala, ameteala, greata, iritabilitate, stranut in salve, tuse seaca, iritativa, prurit nasal si ocular, lacrimare, congestii nazale, putand inrautati evolutia astmului bronsic. De aceea folosirea in exces a acestor parfumuri este contraindicata.
    Desigur din ce in ce mai multi dintre noi am devenit constienti de pouarea multipla la care suntem supusi de catre toate lanturile comerciale moderne. In aceste conditii, dupa multe cercetari s-a refacut un lant aproape pierdut, si anume lantul natural de produse in al caror proces de cultura si fabricatie, nu se folosesc ingrasaminte chimice, pesticide, conservanti si emolienti sintetici. Acestea sunt produsele certificate de organisme specializate si poarta sigla BIO/ECO pe eticheta de produs. Societatea umana se intoarce cu pasi mici dar fermi spre produsele naturale, dar de data aceasta printr-un proces de certificare care merge de la fermier pana la produsul final, care este in acelas timp un proces de sustinere si protectie prin programe speciale de finantare.
    Firma Life Care este singura firma in sistem Multi Level Marketing din Romania, care importa cu statut de exclusivitate produse certificate BIO, ale unor Marci si Branduri de prestigiu din Europa si SUA, cel mai renumit fiind Brandul Logona, care este nr.1 in Europa la domeniul cosmetice certificate BIO. Pentru cei ce doresc sa traiasca BIO, Life Care ofera o gama variata de parfumuri naturale organice certificate BDIH, obtinute prin metode naturale din plante ce sunt cultivate conform normelor ECO; gasiti parfumuri delicate, cu note speciale pentru toate gusturile, atat discrete preferate pentru timp de zi, cat si cele potrivite pentru diverse evenimente; combinatii de uleiuri esentiale naturale din fructe, flori sau radacini de plante precum: vanilie, ambrozie, lavanda, trandafir, albastrele, santal, orhidee, lotus, citrice, etc., toate acestea ne inunda simturile cu aromele lor naturale . Asadar recomandam tuturor celor interesati de cosmetice, parfumuri minunate, suplimente alimentare, fortifiante, detergenti si cafea cu Ganoderma sa devina parteneri Life Care. Acest statut se obtine gratuit si va confera posibilitata de a cumpara cu discounturi de 30-50% fata de preturile de catalog. Puteti sa va inscrieti direct pe site: Formular Inscriere. Livrarea se face prin curier rapid in max.48ore, iar transportul este gratuit; nu sunteti obligati la cumparaturi lunare. Dar firma va ofera si posibilitatea sa va dezvoltati o afacere personala, deoarece puteti deveni distribuitor si veti castiga din discounturile oferite partenerilor, dar puteti deveni si dezvoltatorul unei echipe inscriind noi parteneri Life Care, iar aceasta echipa va aduce castiguri progresive. Catalogul Life Care poate fi rasfoit la adresa: http://bio-lifecare.yolasite.com/catalog.php

Bibliografie/surse autorizate: Farm. Sorina Neculae – “Parfumurile… total inofensive?” –site Farmaciile Dona; Dr. Camelia Skopecz, Medic resident Alergologie si Imunologie Clinica – “Parfumurile…inoffensive sau nu?”, site Life Care
BUN VENIT IN LUMEA MINUNATA BIO