Denumirea latina Lycium Barbarum. Alte denumiri: Goji Berry sau Wolfberry.
Este un arbust peren. Fructul este rosu si zemos cu o forma alungita. Cand este copt are marimea unei boabe de strugure. Beneficiile acestui fruct asupra sanatatii sunt bine cunoscute de mii de ani.
Un prim ingredient activ important este LPB(polizaharida licium barbarum). Fructul mai contine 19 aminoacizi si alte 20 de minerale(inclusiv germanium organic, care se gaseste foarte rar in alimente).
Acest fruct contine mai multe proteine decat bobul de grau si reprezinta astfel o sursa majora de fitonutrienti. Contine, deasemenea, beta-caroten, vitamina C, antioxidanti cat contine si polenul.
Componentele cheie include:

Ÿ                aminoacizi (8 din 9 aminoacizi esentiali)

Ÿ                minerale si fitoceuticale(ingredienti compusi) chiar enzime si co-factori ce contribuiesc la procesele bio-chimice

Ÿ                vitamine pentru o buna absorbtie – participa la miliardele de reactii chimice ce au loc zilnic in organismul nostru la nivel cellular

Fructul mai contine: proteine, carbohidrati, fibre, calciu, fosfor, fier, carotene, tiamina(vit.B1), riboflavina(vit.B2), acid nicotinic, acid ascorbic(vit.C) – combinatie puternica ce confera performanta organismului.

BENEFICII:

Ÿ                ajuta ochii: cataracta, glaucom, si stimuleaza acuitatea vizuala. Acest fruct contine o gama completa de antioxidanti carotenoizi incluzand beta-caroten si zeaxantina. De fapt, fructul Licium este cea mai importanta sursa de carotenoizi dintre toate alimentele cunoscute. Beta-carotenul este foarte cunoscut ca nutrient pentru retina.

Ÿ                licium ajuta, deasemenea, la lupta impotriva cancerului – inhiba mutatia genelor. Unii cercetatori afirma ca fructul este un bun supliment pentru prevenirea cancerului de ficat. De asemenea, studiile au aratat ca exista o regresie semnificativa a cancerului la pacientii cu melanoma malign, carcinoma renal, cancer colorectal, cancer pulmonar si altele. ________________

Ÿ                fructul incetineste procesul de imbatranire. Studiile asupra varstnicilor din China au avut rezultate uluitoare – multe persoane traiesc mai mult de 100 de ani in zonele unde creste Licium. In sangele tuturor participantilor la studiu s-a gasit un nivel ridicat al hemoglobinei si al SOD(super oxidand dismutaza).

Ÿ                ajuta la scaderea zaharului din sange si in multe cazuri, ajuta cel putin la stabilizarea nivelului de zahar in sange. Acest fruct contine 4 polizaharide – complex carbohidrat cu greutate moleculara foarte scazuta. Aceste polizaharide sunt bioactive, comunica cu alti glicogeni.

Ÿ                fructul intareste membrana celulara(inca o data, impotriva atacurilor radicalilor liberi) asigurand o buna comunicare intre celule. De asemenea, imbunatateste activitatea neuro-transmitatorilor creierului impotriva radicalilor liberi, ceea ce asigura beneficii majore in cazuri de dementa si a altor forme de pierdere a memoriei.

Ÿ                asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana deoarece contine solavetivona(un amino acid). Contine si Beta-Sitosteral, un remarcabil anti-inflamator.

Ÿ                bogat in proteine(mai bogat in continut decat bobul de grau) ceea ce ajuta esential la constructia celulara.

Ÿ                fructul ajuta la cresterea tuturor performantelor organismului inclusive a celor sexuale.- pentru o viata romantica sanatoasa. Un botanist scria:”wolfberry poate face un lup tanar dintr-un om batran”.

Ÿ                fructul contine 4 polizaharide unice nemaiintalnite in nicio alta planta de pe planeta.

Este considerat alimentul cu cei mai buni antioxidanti din lume cu un extrem de ridicat nivel in toate studiile efectuate de O.R.A.C.(Oxygen Radical Absorbance Capacity) – testeaza performanta prin masurarea individuala a nivelului antioxidant din diferite alimente.