Efectul terapeutic

Efectul terapeutic al magneţilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani în urmă în China se cunoştea caracteristica magnetului de a indica nordul - chinezii fiind cei care au inventat busola. Tot în China antică s-au constatat efectele benefice ale magneţilor asupra diverselor afecţiuni.

Studiile clinice

In prezent, această modalitate de ameliorare şi vindecare a afecţiunilor a atras atenţia specialiştilor, studiile realizate în acest sens demonstrând calităţile magneţilor. Astfel, pacienţilor din două grupe de studiu li s-au aplicat folii magnetice şi respectiv folii care semănau cu cele magnetice, dar nu aveau această calitate. S-a constatat astfel că persoanele a căror folie era magnetizată au avut o rată a rezolvării problemelor de 80%, iar la cei a căror folie nu era magnetizată, procentul a fost de doar 40%. Cu această ocazie a fost demonstrat şi faptul că efectul Placebo nu mai poate fi luat în considerare, magneţii fiind cei care au ajutat la vindecarea sau ameliorarea afecţiunilor. Acest tip de studii a fost realizat de echipe independente de cercetători din SUA, Japonia, Rusia şi China.

Acţiunea magneţilor

Câmpul magnetic generat de magneţi are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen şi absorbţia elementelor nutritive din alimente şi lichide fiind mult mărite. De asemenea s-a constatat o eliminare mai bună şi mai completă a toxinelor din corp, în momentul utilizării magneţilor.

Magneţii se aplica pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei acţionează în profunzime, ameliorând, restabilind sau optimizând funcţionarea organelor şi ţesuturilor. Fără a avea un efect vizibil (câmpul magnetic fiind invizibil), se constată o atenuare sau dispariţie a durerilor sau, în alte cazuri, o însănătoşire a organelor bolnave.

 

Un domeniu în care se folosesc cu foarte mare succes magneţii este cel al sportului: plasarea pe o zonă afectată, tumefiată, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilo şi vindecarea mult mai rapidă. Pentru a fi eficienţi, magneţii trebuie să aibă un câmp cu o intensitate mai mare de 500 Gauss.

Principalele afecţiuni în care se întrebuinţează cu succes magneţii sunt:

- dureri de cap, migrene;

- dureri ale articulaţiilor;

- dureri menstruale;

- accidente sportive, fracturi;

- insomnii;

- probleme cu circulaţia sângelui;

- probleme cu digestia/lipsa poftei de mâncare;

- stress, oboseală, surmenaj, solicitări psihice şi fizice.

 

Cine nu ar trebui să folosească magneţii?

Următoarele categorii de persoane nu ar trebui să folosească deloc, sau doar parţial, magneţii:

- femeile însărcinate;

- persoanele cu operaţii la inimă (peacemaker);

- persoanele care folosesc proteze auditive;

- persoanele care în urma unor operaţii folosesc proteze metalice