Ganoderma Lucidum - un miracol al naturii

   Noi descoperiri  despre plantele exotice aduse in tratamentul european

Ganoderma Lucidum este numele ştiinţific al unei specii de ciuperci roşii şi se consideră a fi mai puternică decât Ginseng-ul. Ganoderma - „Regele miraculos al plantelor” (cunoscută şi sub numele de Lingzhi în China, Reishi în Japonia şi Youngchi în Coreea) este catalogată drept o plantă superioară în farmacopeea Sheng Nong, un manual botanic din China, datând de peste 2.000 ani.

Timp de mii de ani, Ganoderma Lucidum (ciuperca roşie), o specie de ciupercă medicinală, a fost considerată de către chinezi drept „Regele miraculos al plantelor”. Se spune că Ganoderma poate îmbunătăţi capacitatea de vindecare a organismului, de a menţine un corp sănătos şi de a favoriza longevitatea. Conform cercetărilor amănunţite efectuate de savanţi interni şi străini de-a lungul ultimilor ani, cât şi analizelor comune şi experienţelor clinice efectuate de spitale, colegii şi fabricanţii de produse farmaceutice, Ganoderma s-a dovedit a avea capacitatea de a ajuta organismul, astfel încât acesta să funcţioneze mai eficace şi mai eficient.

Având o primă experienţă în plantaţiile de orhidee şi arătând un viu interes pentru tratamentele tradiţionale, domnul Leow Soon Seng, cercetător specializat în micologie, a început să cerceteze diferite specii de ciuperci în Malaysia, în anul 1983.
  Acesta a descoperit că climatul (82°F-89°F sau 28°C-32°C) şi umiditatea din Malaysia sunt favorabile pentru cultivarea Ganodermei. După efectuarea multor teste şi experimente asupra a mai mult de 200 de specii de ciuperci, acesta a descoperit că Ganoderma Lucidum – ciuperca roşie – are cea mai mare valoare terapeutică, în comparaţie cu celelalte specii de ciuperci. Numai şase tipuri de Ganoderma Lucidum au cea mai mare valoare terapeutică. 

  Pentru a cultiva Ganoderma, domnul Leow a combinat conceptul de cultură tisulară cu elementele 100% organice. Ca mediu de plantare sunt folosite coji de orez, făină de orez maro şi răşină din arborele de cauciuc. Pentru cultivarea acesteia nu sunt folosite substanţe chimice, pesticide sau hormoni. De asemenea, pentru a produce ciuperci de cea mai bună calitate, este controlată şi expunerea la soare. Ganoderma se coace în aproximativ 3 luni iar procesul de cultivare este supravegheat îndeaproape, asigurându-se astfel cea mai mare valoare terapeutică posibilă.
   

Efectele benefice ale Ganodermei

 

Efectele Ganodermei asupra organismului parcurg 5 etape:

• Evaluarea starii de sanatate (1-30 de zile)
   Ganoderma ajuta la depistarea bolilor şi toxinelor ascunse în corp şi actioneaza pentru reglarea functiilor organismului. În    timpul acestui proces corpul va prezenta simptome cunoscute ca reflexii. Aceste reactii nu constituie efecte secundare ci ne    ajuta sa identificam zona cu probleme. Acesta este efectul de evaluare a starii de sanatate.

Purificarea-detoxifierea (1-30 saptamâni)
   Ganoderma este cunoscuta ca maestru al eliminarii toxinelor datorita capacitatii sale de eliminare a excesului de acid uric,    acid lactic, colesterol, depozite de grasime, celule moarte şi toxine acumulate în organism. Toxinele circula prin sistemul    sanguin şi sunt eliminate (cu ajutorul rinichilor şi ficatului) prin urina, scaun, dar şi prin transpiratie, eczeme pe piele, sputa    şi mucus.

Reglarea (1 - 12 luni)
   In timpul procesului de vindecare pot fi observate multe reactii. Nu va alarmati caci acesta este semnul ca organismul se    vindeca. Daca reactia este prea puternica reduceti doza.

Recuperarea (6-24 luni)
   Ganoderma va continua sa repare partile afectate ale organismului şi sa fortifice sistemul imunitar pentru a face fata    bolilor.Ea va furniza elementele şi vitaminele esentiale pentru o recuperare rapida

Reîntinerirea (1-3 ani)
Scopul fundamental pentru care-i utilizata Ganoderma este mentinerea la nivel optim a functiilor corpului şi reîntinerirea.